Dela din badtunna med grannen och spara pengar och miljö

Är du sugen på en badtunna i trädgården men undrar hur du ska har råd med den? Ett tips är att dela med grannen, vilket kan vara extra fördelaktigt om du bor i radhus. Ni delar på kostnaderna, underhållet och tiderna då den används. Låter det som en bra idé? Läs vidare!

Att dela badtunnor har blivit en ny trend bland grannar och skapar både mer gemenskap och miljötänk. Det är ett sätt att stifta nya kontakter i området, köra gemensamma grillfester och bara ha bättre stämning och atmosfär i grannskapet.

goda grannarVar ska badtunnan placeras?

Om ni är två familjer som ska dela på en badtunna så är det värt att ta reda på var den ska placeras. Här är det viktigt att ni kommer bra överens så att det inte blir grannosämja genom att bråka om placering, ha den för nära den tredje grannens tomt eller liknande.

 

”Bråk mellan grannar kan gå väldigt långt om det vill sig illa”

 

Så säger Eleonore Lind som arbetar som medlare. Ta ett snack med den granne som du står närmast och som du vet inte kommer börja orsaka problem, istället för att gå ihop flera stycken som du kanske inte har så nära relation till. När folk delar på saker och ting krävs det samarbetsförmåga och en öppen dialog.

Bygg badtunnan tillsammans

Det finns färdiga badtunnor att köpa och ta det tillfället i akt att installera dem tillsammans, alternativt snickra ihop en egen badtunna gemensamt. Ju mer ni gör ihop desto mer delaktighet kommer ni att känna, vilket underlättar i fortsättningen. Genom att arbeta tillsammans så börjar ni de små glada stunderna redan där och då!

Scroll to top