Höstrutin för finare hy

Har du också problem med blemmor, finnar och ojämnheter i hyn? Kanske har du fått pigmentfläckar i ansiktet av sommarens många soltimmar? Då är det bra att skapa sig en sund höstrutin, som håller huden i balans. Det kan nämligen mycket väl vara så att du utsätter din hy för onödigt mycket prövningar, utan att du själv vet om det. 

Känns det som att huden ger upp varje höst? Egentligen handlar det mycket om att säsongerna kräver olika typer av rutiner för att den ska hinna återhämta sig. Utan att du tänker på det, så utsätter du dagligen huden för en hel del prövningar. Det är både avgaser, eventuellt dålig kost, smutsiga örngott och dåliga hudvårdsprodukter som gör att din hud helt enkelt inte klarar av att hålla sig sund. Dermalogica är ett hudvårdsmärke som sätter vetenskap före allt annat. Tipset till dig är: läs mer om Dermalogica och köp en uppsättning rengörande och vårdande produkter. Lär dig sedan allt om vad din hud mår bra, och mindre bra, av!

Blemmor, finnar och ojämnheter

Kan det verkligen vara så att huden reagerar negativt på dina hudvårdsprodukter? Ja, så kan det mycket väl vara. Köper du inte produkter som har bevisad effekt, är risken stor att du utsätter din känsliga hy för prövningar. Det kan vara krämer som täpper igen porerna och som inte verkar vårdande för din hy. Dermalogica har bara produkter som är systematiskt framtagna för att vårda din hy. Här kan du läsa en recension i Independent.co.uk och låta dig bli övertygad.

Inte nog med att du kanske har hudvård som skadar din hy, du kan faktiskt också utsätta den för onödiga påfrestningar bara genom att sova. Hur då? Jo, för att ditt örngott är dammigare och svettigare än vad du kanske tror. Byt ut dina lakan och ditt örngott regelbundet!

Vad stoppar du i dig? Visst lever de flesta av oss dag för dag. Men det gör också att vi får lätt att unna oss saker, obetänksamt. Skippa det där snackset på väg hem från jobbet, ät regelbundet en frukt istället. Varje kväll framför TV:n är inte en myskväll heller, därför ska du inte unna dig den där skålen med chips en tisdagskväll. Det gör nämligen att din hud kommer reagera negativt.

Rutiner för bra hudvård

Det här är vad du ska göra: tvätta ansiktet noga varje morgon. Med tvätta, menar vi att skölja det i ljummet vatten. Du behöver inte använda några rengöringsprodukter. Det är viktigt att du sköljer av ansiktet innan du gör något annat: annars är risken att du bara masserar in smuts och damm från natten.

När du sköljt ansiktet ska du smörja det varsamt med en bra, mjukgörande dagkräm. Dagkrämen är inte vilken som helst, utan välj den med omsorg. Om du är osäker, kolla runt på Hudotekets hemsida som har många bra tips och som arbetar aktivt med att hjälpa människor att hitta rätt hudvård.

 

Scroll to top