Smartphone med hörlurar

Jag älskar ljudböcker

Vad sysselsätter man sig när man bor i radhus? Med allt möjligt, naturligtvis. En sak som jag verkligen gillar är ljudböcker.

Visste du att det går att streama ljudböcker gratis? Man kan naturligtvis låna dem på biblioteket, men idag är det enkelt att lyssna på dem i telefonen eller på plattan. Fler och fler företag inser att många vill läsa fler böcker, samtidigt som de inte har tid att göra det (det så kallade livspusslet). Det är därför som bl.a. Spotify nu satsar på ljudböcker.

Nio olika mediebolag står redo att producera innehåll till Spotifys nya format – Spotlight, skriver Di Digital.

Den nya versionen ”introducerar visuella lager som kompletterar lyssnarupplevelsen för podcasts, ljudböcker, nyhetsinslag och annat ljudinnehåll”, skriver Spotify i ett pressmeddelande.

En författare som vill nå ut till en bred läsekrets måste idag finnas både på papper och som ljudbok, säger Jonas Kihlman till Uppsala Nya Tidning. Han är författare från Sigtuna, skriver deckare, och en av hans böcker har lästs in till ljudbok av Hasse Aro, känd från framför allt tv-programmet Efterlyst.

När lyssnar jag på ljudböcker?

Precis som många andra som lyssnar på ljudböcker gör jag det delvis p.g.a. livspusslet. Tack vare dem kan jag göra mer än en sak samtidigt. Jag kan diska, sy, träna eller nästan vad som helst samtidigt som jag ”läser”. Det gör att jag kan lära mig en massa saker, få nya perspektiv på världen, ja allt det där som man kan få av litteraturen. Och det utan att jag förvandlas till en soffpotatis, barnen får gå i trasiga kläder osv.

Scroll to top