Testpaket

Prova gratis innan du köper

Att beställa hem gratisprover kan vara ett smart sätt att som konsument veta hur en produkt fungerar innan man köper den. Gratisprover ger också företag en möjlighet att nå ut med en ny och revolutionerande produkt.

Är du sugen på att testa en ny produkt, men mindre sugen på att lägga pengar på köpet? Då ska du besöka sajten Great Offers. Där lägger de nämligen upp erbjudanden om olika gratisprover.

Gratisprover förknippas av vissa fortfarande med oseriös marknadsföring. Men när en ny och revolutionerande produkt lanseras kan det behövas gratisprover för att konsumenterna ska förstå exakt hur bra den är. Ett exempel är post it-lapparna.

Yle berättar att post it-lapparnas historia började med en forskare som skapade ett supersvagt lim, istället för ett superstarkt, vilket var tanken. Han letade länge efter ett användningsområde, och till slut kom hans kollega på ett: papperslappar, som kunde fästas vid andra papper och sedan enkelt tas bort när de inte behövdes längre. Det var svårt att få konsumenterna att förstå produktens användbarhet, innan man började dela ut gratisprover. Unilever delade också ut gratisprover när de lanserade ett nytt smörgåsmargarin, vilket man kan läsa om här.

Går det att leva på gratisprover?

Ett annat område där det är populärt med gratisprover är hälsa och fitness. I det här klippet handlar det om att äta så många proteinbars som möjligt på en mässa.

Om du surfar in på Great Offers kommer du att hitta flera gratisprover inom detta segment. Men du hittar också många erbjudanden för hemmet på sajten.

Faktum är att det kan gå att leva på gratisprover, i alla fall för en kortare tid. Metro berättar om en kinesisk pojke som rymde hemifrån efter ett gräl med sin mamma, och lyckades hålla sig undan i nästan en vecka. Han sov på Ikea och levde på gratisprover från olika butiker, men när han hittades på möbelvaruhuset var han så undernärd att han fick behandlas med dropp.

Scroll to top