Så bygger du pool i radhus

Om du bor i radhus kan du utnyttja din trädgård till max och bygga en pool. Det finns mindre och större varianter som passar alla typer av gräsplättar. Men vad ska du egentligen tänka på om du vill bygga en pool samtidigt som du har grannar att ta hänsyn till?

Det första du bör göra är att ta reda på om du behöver ett bygglov eller inte. Normalt behövs det inget bygglov om du vill anlägga en pool på din tomt men det är bättre att vara på den säkra sidan. Det enklaste är att du kontaktar Byggnadsnämnden där du bor och hör vad som gäller.

Tänk på att inte störa dina grannar

Brand,New,Townhouses,In,A,Row,On,Bright,Sunny,DayNär du bor i radhus måste du tänka på att visa hänsyn till dina grannar. Tomterna ligger tätt ihop och det är viktigt att inte föra för mycket liv. Om du inte får plats med en fullskalig pool på din tomt är alltid en bubbelpool ett bra alternativ. En traditionell bubbelpool låter dock ganska mycket och passar kanske inte alltid i ett radhus. Då är en badtunna ett bra alternativ. Hos https://svenskabadtunnor.se/ hittar du flera bra alternativ som passar för hela familjen. Dessutom går den att utnyttja hela året vilket är ett stort plus i kanten.

Tänk på att barnsäkra poolen

Om du har barn är säkerheten A och O i alla lägen och poolen är inget undantag. Därför gäller det att den är skyddad. Du rekommenderas täcka över poolen med ett lock så fort den inte används. Om du bor i ett lite större radhus kan du även överväga att sätta upp någon form av staket runt själva poolen. Självfallet bör barn alltid vara övervakade vid poolen, särskilt när de ännu inte lärt sig simma. Du som ägare måste kunna bevisa att du vidtagit lämpliga åtgärder för att skydda småbarn från olyckor. Det är bestämmelser som Boverket har tagit fram. Om du väljer att lägga ett skydd ovanpå poolen får det självfallet inte ge vika utan måste tåla att någon går på det. Be gärna någon kolla på det om du är osäker.

Scroll to top