Så inreder du snyggt och ekonomiskt hållbart

Det finns många anledningar till att inredningsbudgeten kanske inte är enorm. Men misströsta inte för det går faktiskt att få ett trendigt hem på liten budget. Nyckeln är att satsa på detaljerna.

Varje år kommer det nya inredningstrender och det är svårt att inte lockas av dem. Men det är inte hållbart att göra om inredningen totalt varje år bara för att det kommer nyheter. Men det går att göra förändringar i mindre skala som varken kostar mycket tid eller pengar. Vill du botanisera bland en massa härliga inredningsprylar ska du kolla vad Varuhus1 erbjuder. Där kan du hitta små inredningsdetaljer och textilier som gör stor skillnad i ett rum. Låt fantasin flöda och var kreativ.

Inredningstips på liten budget

Det finns många anledningar att inreda på en mindre budget. Det betyder dock inte att du behöver avstå från ett trendigt hem med personliga inslag. Vill du ändra din inredning med enkla medel ska du satsa på detaljerna utan att göra misstag. Du kan exempelvis byta ut textilier. Att byta ut gardiner, kuddar, sofföverdrag, sängkläder och mattor kan göra en stor skillnad för inredningen och upplevelsen av ett rum. Textilier går att variera nästan hur mycket som helst. Känner du för att göra en lite större ansträngning kan du välja att måla om ett rum. Eller varför inte måla om taket i en annan färg, det ger oanade effekter. Att inreda med växter är också billigt och enkelt. Fotografier eller annan konst är perfekta att göra inredning personlig. Speciellt om du kan fotografera motiven själv. Ett tips är att göra en kreativ fotovägg.

Billiga tips som gör skillnad:

  • Textilier
  • Mattor
  • Lampskärmar
  • Fotografier och konst
  • Måla om
  • Växter
  • Ljus

Trenderna som är stora 2021

Naturen, trämaterial, minimalism, 70-talet och personlighet är några av det stora nyheterna inom inredning det här året. Eftersom det handlar mycket om att plocka fram din personlighet i inredningen är valet i stort sett fritt. Välj saker som går i linje med din nuvarande inredning för att det inte ska bli allt för spretigt. Det handlar mycket om att inreda sparsamt och verkligen välja ut detaljer och möbler som sticker ut och tar plats. Väljer du det mer minimalistiska spåret kan du tänka få saker där några enstaka prylar bryter av det avskalade.

Du kan också välja att ta in mer av naturen i inredningen. Naturen är en stor trend i år och den trenden går att följa på olika sätt. Jordnära färger, växter, odlingar och gröna rum går i linje med naturtrenden. Tycker du om trä är det helt rätt år att frossa i olika träinslag. Detta är den största materialtrenden det här året. Ljusa träslags som är obehandlade är något att satsa på men det fungerar lika bra att ta in 70-talets furu eller andra mörka träslag som teak.

Färger 2021

Annat som du kan ta inspiration av är medelhavet, keramik, allmoge, teddymaterial, linjekonst och pastellfärger. Förutom pastell är röda nyanser, olika gula färger och blått hett. Om du tar in blå toner och jordiga nyanser får du en luftig och sval känsla i rummet.

Scroll to top