en gemensam pool

Skaffa en gemensam pool

Drömmer du om en pool därhemma? Det här är en investering som kan bli ganska kostsam, men genom att dela poolen med grannarna blir prisbilden en helt annan. Läs mer om det här!

Under årets sköna dagar är det lätt att sukta efter en pool att svalka sig i. Att äga en pool är sann livsnjutning och dessutom en källa till motion om den är av tillräcklig storlek. Den enda egentliga nackdelen är kostnaden för att anlägga en pool. Ett sätt att kringgå det här är dock att gå ihop med grannarna och skaffa en pool gemensamt, något som har flera fördelar. Det här är ett mycket effektivt sätt att få ned kostnaden för bygget, som bara kan bli en bråkdel av det du skulle betala om du ensam stod för hela kalaset. Ju fler ni är som går ihop om poolbygget, desto billigare blir det förstås. Handen på hjärtat, är den extra kostnaden verkligen befogad för att helt ha ensamrätt till poolen? Här handlar det om några få familjer som nyttjar poolen, jämfört med hundratals på exempelvis ett semester-resort. Du hittar olika lösningar för pooler hos Pahlén, där du samtidigt kan få massor av inspiration.

en gemensam poolÖka grannsämjan

Att skaffa en gemensam pool är ett mycket hjärtligt sätt att öka grannsämjan i kvarteret. Ni kanske till och med kan ha poolpartyn tillsammans? Det finns ingen anledning att isolera sig, lär känna dina grannar ordentligt – det här tjänar både du och grannarna på. Exempelvis är det lättare att be dina grannar om en tjänst (ex. ta in posten när ni är bortresta etc.) om ni bekantat er med varandra. Det är också ett sätt att få mer toleranta grannar. Vem vet, kanske får du och familjen nya vänner för livet?

När ni skaffar en gemensam pool får ni givetvis komma fram till var någonstans den ska byggas. Kostnaden kan ni som sagt helt dela på, men ni kanske kommer fram till att den som får poolen på sin tomt får betala något mer – alternativt stå för rengöringen av den. Tänk på att dina grannar behöver enkel tillkomst till poolen, det vill säga utan att behöva gå igenom ditt hus. När ni väl kommit fram till förutsättningarna är det bara att sätta igång och bygga.

Alltså, en gemensam pool är bra för:

  • Grannsämjan
  • Plånboken
  • Livskvaliteten
Scroll to top