Tips för dig som vill slippa håriga ben

Rakhyveln är ett bra verktyg för den som vill slippa hår på benen snabbt. Men, det är också lätt at misslyckas. Här ges det tips på hur du rakar benen på bästa sätt och på lite mer långsiktiga lösningar, såsom permanent hårborttagning. 

Är du trött på hår som växer och växer? Om du har råd, och skulle vilja ta bort hår permanent så kan du vända dig till proffsen på https://www.drtore.com/harborttagning-karlskrona. Är det inte riktigt dags ännu? Då ger vi här hacksen för att raka benen på bästa sätt. Håll till godo!

Vanliga misstag under rakning

De flesta har någon gång testat att raka benen. Men varför är det så svårt? För att lyckas behöver du känna till vanliga misstag. I en artikel från MetroMode skriver man just om detta. Vanliga misstag är att du byter hyvel alldeles för sällan, rakar benen på morgonen, rakar benen så fort man kliver in i duschen, tar i för hårt med ny hyvel, torrakar, rakar med vanlig tvål, lånar ut hyveln, inte tvättar den och stressrakar. Dessa är ”Big No-No:s” och om du undviker detta kommer dina ben bli mycket bättre rakade, utan skärskador dessutom.

 

Slipp raka ofta

Tyvärr blir benen snabbt stubbiga om du rakar, men det finns knep som gör att de håller sig lena lite längre. I en artikel från Expressen skriver man att du behöver förbereda huden för rakning, tex genom peeling. Det tipsas också om att du ska ha en nya och fräsch hyvel, raka nerifrån och uppåt samt inte glömma åter fuktningen efteråt.

Scroll to top