Tips inför ditt poolbygge

Har du funderat på att anlägga en pool i din trädgård eller kanske vid ditt sommarställe? Då har du hittat helt rätt. Nedan hittar du mer information och bra tips att ha i åtanke både när du ska förbereda inför ditt poolbygge och när själva poolen ska anläggas.

Det är lätt att fatta ett beslut om att anlägga en pool, men det är inte lika lätt att snabbt bygga en pool.

Tänk på det här inför ditt poolbygge

Det första du behöver göra är att bestämma var och när du vill anlägga din pool. Det kanske låter som ett enkelt beslut, fast det finns mycket att ta med i den beräkningen också. Du kanske har fler grannar på baksidan av ditt hus än på framsidan, samtidigt kanske poolen inte får plats på framsidan. Du bör dessutom ha i åtanke att det ska vara lätt och bekvämt att ta sig från poolen och in i huset samt att ha ett bra insynsskydd.

När du har bestämt var du ska anlägga poolen i trädgården måste du förstås köpa pool och det är tur att det finns företag som är experter på det, för det är inte en lätt uppgift. Dels måste du ha koll på vilka mått du vill ha och dels bestämma vilken form du vill att poolen ska ha. Dessutom måste du tänka igenom om du vill att din pool ska vara nedgrävd i trädgården eller om den ska ligga ovanpå en grund av något slag. Olika experter menar att olika alternativ är lättast, du bör utgå från det du tycker verkar mest säkert och snyggt.

Säkerhet och bygglov

Ofta behöver du inget särskilt bygglov för att få anlägga en pool. Men i vissa kommuner och på vissa tomter finns det ändå särskilda regler att förhålla sig till. Det gäller främst om du exempelvis behöver fälla träd eller flytta undan buskar för att anlägga poolen.

När det kommer till säkerhet finns det olika vägar att gå. Du bör utgå ifrån hur just din livssituation ser ut och vilka som kommer att använda din pool. I de allra flesta fall går säkerheten att förbättra i efterhand också om du exempelvis har barn på besök som inte får bada själva.

Scroll to top