Tips och för barnkalas i rimlig budget

Är det dags att ordna barnkalas? Du får inspirationen och tipsen du behöver här. Det kan vara knepigt att lista ut hur du ska göra med inbjudningar och budget, kalaset svävar lätt iväg. Fall inte för pressen att ha ett överdådigt kalas, det går att ordna ett riktigt kul och bra kalas enkelt och för en rimlig peng.

Alla barn vill ha ett roligt barnkalas. Men, roligt är inte likställt med dyrt. Lär inte barnen att ett bar barnkalas är extra allt och superdyrt, det går att ordna ett riktigt bra och skojigt kalas i hemmet som inte kostar skjortan.

Inbjudningar och plats

En av de största utmaningarna är att få plats med alla barn som man eventuellt vill bjuda, och att ha råd att ordna ett så pass stort kalas. Men faktum är att man inte behöver bjuda alla. Och det funkar utmärkt att ha kalas hemma, i föreningens lokal, i pulkabacken eller på gården. I en artikel i Dagens Nyheter tipsar mamma Emma om att begränsa inbjudan. Hon menar på att det är helt okej att bara bjuda tjejer eller killar om man vill, den lilla gruppen i på förskolan som är i samma ålder eller bara göra något kul med de tre bästa kompisarna. Det viktigaste är att man inte utelämnar någon.

Mat, lekar och presenter

Barn går främst på kalas för att leka och ha kul. Men de behöver ha nått o magen också. Bjud på korv med bröd eller pannkakor och en rolig tårta det är billiga godsaker som barn gillar. Se till att styra upp lite olika korta lekar, och sedan får barnen leka fritt. I en artikel från mama tipsar man om fiskedamm för yngre, skattjakt för äldre, discodans, dansstopp och annat kul. Men, glöm inte att ge godispåsen sist, efter det är det dags att gå hem. När det kommer till presenter, prata med de bjudna barnens föräldrar först och tänk på at alla inte har råd, likt dig. Dyra presenter är inte anledningen till kalaset. Kom överens om en rimlig summa. Sist men inte minst, pynt! Se till att pynta ordentligt, det är inte speciellt dyrt och ger en härlig känsla till kalaset och får födelsedagsbarnet att känna sig uppskattat. Följande tipsar Elle Decoration i en artikel:

  • Pynta bakverk med vackert färgglatt strössel
  • Häll saft i vackra tillbringare
  • Häng upp girlanger och ljusslingor
  • Snåla inte med ballonger och serpentiner
Scroll to top