Prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria och drottning Silvia

Vogue har upptäckt kungafamiljen

Den svenska kungafamiljen kan kännas vanlig och tråkig. Men det finns många utomlands som tycker att familjen Bernadotte är riktigt spännande. Dit hör bl.a. modetidningen Vogue.

Hans Kungliga majestät Carl XVI Gustaf, Drottning Siliva, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel, Prinsessan Estelle och alla andra i kungafamiljen figurerar en hel del i de svenska medierna. Det är väl inte så konstigt, med tanke på att de representerar Sverige i alla möjliga sammanhang. Men det är inte bara i vårt land som pressen gillar kungafamiljen. Även utomlands väcker bernadotterna uppmärksamhet.

Med tanke på att Drottning Silvia är född i Tyskland är det inte konstigt att det finns ett intresse för henne i tyska tidningar. De har ju inga egna kungligheter att skriva om. Även övriga kungafamiljen uppmärksammas en hel del. Nu visar också medier i andra länder intresse.

Många svenska fashionistas satte nog smoothien i vrångstrupen när de läste reportaget om familjen Bernadotte i den internationella editionen av Vogue. Den svenska kungafamiljen består enligt Vogue av flera unga, välklädda filantroper. Om de säger det så. Texten nämner också flera plagg som kungabarnen har burit i olika sammanhang, och vem som har designat dem. Dessutom har alla tre kungabarnen gift sig med män och kvinnor av folket, skriver tidningen.

Hela reportaget från Vogue finns att läsa på https://www.vogue.com/article/swedish-royal-family-introductory-guide.

Scroll to top